12/02/2020

Connexió amb un mateix!

La vida ens posa a prova constantment. El nostre cos es supera dia rere a dia i està en peu de guerra per fer front a les situacions que es poden esdevenir a la feina, a casa o en qualsevol àmbit durant les 24 hores que té el dia. L’estrés i l’ansietat són vigents en moltes vides ja que portem un ritme frenètic que ens permet descansar la ment en poques ocasions.

Descansar, necessitem trobar moments per resetejar-nos i descansar la ment. Perquè si el nostre cos dóna 100 voltes el dia, el nostre cap dóna 1000 voltes a les coses que ens passen durant el dia, i les que ens van passar ahir, i les que ens passaran demà. Els nostres pensaments salten del passat al futur imaginant mil i una situacions  i escenaris que podrien esdevenir-se.

Connexió amb un mateix!

El mindfulness és una tècnica que ens permet calmar la ment i aturar aquests viatges passat-futur que van relacionats amb estrés i ansietat. Ens permet mantenir viva la consciència en la realitat del present.

 Amb aquesta tècnica prestem atenció, de manera intencionada i sense jutjar al moment present. Tot els pensaments i sentiments o sensacions que s’esdevenen durant el mindfulness de manera atencional és reconeguda i acceptada com a tal. Som conscients de les pròpies experiències internes i externes del nostre cos i la nostra ment.

Les pràctiques de Mindfulness poden ser només de 5 minuts o ve més llargues, però amb 5 minuts en tens prou per veure i notar els seus beneficis:

-  Reduir l’estrés, l’ansietat i símptomes de depressió, reactivitat o problemes de conducte

-  Millorar la concentració, l’atenció i la memòria de treball.

-  Aprendre a gestionar les emocions, guanyar auto-control i comprensió cap als demés

-  Augmentar el rendiment acadèmic, l’autoestima i el son

-  Aconseguir tranquil·litat i relaxació

- Desenvolupar habilitats naturals de resolució de conflictes

 

Com pots començar a fer mindfulness?

    1 Busca un lloc on t’hi sentis a gust i en una posició còmode, assegut o estirat.
   
    2 Tanca els ulls i intenta fixar l’atenció en la teva respiració
   
    3 Pots sentir com entra l’aire en el teu cos. Pren consciència del teu cos, de la teva postura.
   
    4 Recorre el teu cos amb una mirada interna, les zones on hi ha tensió. Només has de fixar l’atenció en aquestes zones.
   
    5 No responguis, només capta la informació. Que passi el que passi, percebis el que percebis no reaccionis, només t’observes.
   
    6 No deixis la teva respiració, fes que sigui cada cop més profunda i arribi a tot el teu cos.

Si t’agrada la música també pots escoltar música de manera conscient. Focalitzar la teva atenció en el so i la vibració de cada nota, en les emocions que et desperta a tu i en les sensacions que experimentes en el mateix instant que l’escoltes.

Comença a practicar Mindfulness i millora el teu dia a dia!