Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei Més informació Aceptar

25/07/2019

Les vacances serveixen per...

Estem a ple estiu  i per molts pares, mares, nens i nenes és el moment de fer maletes i marxar de vacances amb la seva família. Les vacances són una eina molt poderosa per revitalitzar-nos, equilibrar-nos, relaxar-nos...  però al mateix temps són potencialment educatives.

Les vacances serveixen per...

Les vacances ens permeten disposar de temps per a dedicar a aquelles activitats que durant l’any; amb el ritme de feina, la rutina i les obligacions del dia a dia...deixem de costat. No ens enganyem, no cal fer viatges exòtics per gaudir de les vacances, només cal fer allò que et faci sentir bé, alegre/a o tranquil/a... dedicar el teu temps lliure a viure experiències que generin records positius, memòries de somriures i alegries compartides amb la gent que estimes.

El temps d’oci de les vacances ens permet gaudir i sentir més intensament cada moment. Tancar els ulls i imaginar-te llegint en una Hamaca penjada entre dos arbres a la costa Brava, fer ràfting pel Pallars sobirà, Navegar en una barqueta per la costa de Menorca, fer excursions pels volcans de la Garrotxa... Només llegint aquests exemples ja es desperta alguna cosa dins teu. Aquesta sensació regenera, et fa sentir viu.  Dedicar el temps a les coses que ens agraden ens fa sentir amb més ànims i més humor. A més, també potencien el nostre desenvolupament personal.

Durant els dies de vacances tenim temps per a fer una mirada interior i preguntar-nos com estem. Reflexionem, organitzem i re-organitzem els dies, de fet, alguns re-organitzen la seva vida de dalt a baix en 3 setmanes. Molts no som capaços de fer aquesta mirada retrospectiva durant l’any i quan arriben les vacances i tenim temps aprofitem per a valorar la nostra situació i plantejar canvis per a fer que millori el nostre dia a dia. Això és un exercici d’autoconeixement, ens trobem amb els nostres límits i les nostres pors i prenem decisions. Les vacances ens eduquen!

Per altra banda, les vacances impliquen molts cops viatges. I els viatge obren la ment. Conèixer noves cultures, obrir-te a nous mons i a noves maneres de veure les coses, caminar per ciutats desconegudes, banyar-te en platges que mai havies vist abans... a través dels viatges treballem la nostra paciència, trenquem pre-judicis, ens estimulen cognitivament, busquem maneres de comunicar-nos, de solucionar conflictes, de treballar la convivència, de superar-nos... Les oportunitats d’aprenentatge durant un viatge són infinites.

Desitgem que gaudeixis de les vacances i t’animem a mirar-les com una font d’aprenentatge i oportunitat de trobar-te amb tu mateix!

Bon estiu!

Contacta'ns

Per on ens has conegut?

Enviar