Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei Més informació Aceptar

03/12/2018

Dia internacional de les persones amb discapacitat

Des de l’any 1992, el 3 de Desembre es celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

L’OMS defineix la discapacitat com alguna restricció o incapacitat per a realitzar una activitat en la forma o dins del marge que es considera normal per a un ésser humà.  La limitació funcional es manifesta en el dia a dia en activitats físiques i/o psicològiques. És per això que parlem de persones amb discapacitat i no de discapacitats.

Dia internacional de les persones amb discapacitat

La celebració del 3 de Desembre pretén sensibilitzar i conscienciar l’opinió pública sobre temes relacionats amb la discapacitat i els beneficis que generaria la integració de persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Climent Giné i Josep Font, en l’estudi anomenat “Infants i adolescents amb discapacitat a Catalunya: situació actual i factors de discriminació” al·leguen que un infant amb discapacitat abans de ser infants amb discapacitat són infants i que per tant han d’accedir als mateixos serveis que la resta dels seus companys.  Així mateix expressen que per a garantir els seus drets necessiten accedir als mateixos serveis que els altres i que la qualitat de les experiències i oportunitats que es donin a aquests infants seran la clau per al seu desenvolupament.

Lleure dos mil creu en la necessitat de garantir un model educatiu que garanteixi l’assoliment de les diferents competències per a tots els alumnes. Per això és imprescindible que l’escola ordinària disposi de suports per a que qualsevol alumne amb discapacitat pugui assolir els aprenentatges fonamentals. La discapacitat no ha de ser una barrera.

Nosaltres volem seguir donant suport a les famílies, escoles i associacions proporcionant espais i dinamitzant activitats que responguin a les necessitats dels nens i nenes i que garanteixin l’assoliment d’habilitats i competències individuals i socials significatives i valuoses per a ells.
Contacta'ns

Per on ens has conegut?

Enviar