19/11/2018

Prevenció de l’Abús Infantil

Avui, 19 de Novembre, és el dia Mundial per a la Prevenció de l’Abús Infantil.

Sabíeu que existia aquest dia? Creiem que és important donar a conèixer la importància d’unir-nos per a lluitar en contra de causes com ara l’abús Infantil per a crear una cultura de prevenció.

Prevenció de l’Abús Infantil

L’abús de menors, sobre tot l’abús sexual, és un problema universal i alarmant. A vegades donem l’esquena a problemes existents quan simplement no li passen a ningú del nostre voltant. Després d’una llarga tradició de silenci, l’abús sexual infantil està sent cada cop més denunciat i convertit en un tema públic i també polític.

La WWSF (Women’s World Sumit Foundation) va llançar el Dia Mundial per a la Prevenció de l’Abús Infantil, el 19 de Novembre de l’any 2000 enllaçant-ho amb el Dia Internacional dels Drets del Nen (20 de Novembre) que té com a objectiu ser un punt de trobada al voltant de la qüestió de l’abús infantil i la necessitat d’urgents programes de prevenció eficaços.

Actualment actuen cooperativament amb diferents ONG per a contribuir a crear una cultura de prevenció i formar una xarxa d’associació mundial per a sensibilitzar, mobilitzar l’opinió pública i l’acció i difondre programes de prevenció.

L’equip de Lleure dos mil hem volgut donar a conèixer aquesta causa escrivint aquest petit article avui dia 19 de Novembre, i deixant-vos links d’informació de manera que aportem el nostre granet de sorra en la tasca de crear una cultura de prevenció.

Prevenció del maltractament infantil de la Generalitat: 

http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/vacances_i_estades/Activitats_educacio_lleure_Recursos_entitats_empreses/Prevencio_maltractament_infantil/index.html

Notícies sobre l’abús a menors: https://www.ara.cat/etiquetes/abus_sexual.html