Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei Més informació Aceptar

29/10/2018

Castanyada o Halloween?

Castanyada o Halloween?

Des de fa uns quants anys la festa de Halloween, d'origen Celta està desbancant la Castanyada.
De fet, Halloween s'ha estès per països arreu del món fent-se un lloc en els seus calendaris, la nit del 31 d'Octubre al dia 1 de Novembre.
Castanyada o Halloween?

Aquí, a Catalunya, costa més acollir aquesta festa ja que som molt tradicionals i estimem molt la nostra cultura, aquestes dates les tenim ocupades per una festa d'origen català: La Castanyada.
La Castanyada és una celebració familiar i més aviat infantil, que en els seus inicis es feia perquè, tant castanyes com panellets, eren un recurs energètic durant la nit de vetlla que precedia al dia de Tots Sants.
Ara celebrem la castanyada fent panellets i menjant-nos-els per berenar juntament amb una paperina de castanyes que podem comprar en moltes paradetes al bell mig del carrer que dirigeixen un grup d'amics d'11 o 12 anys, una associació o esplai o el castanyer o castanyera de "tota la vida"
Però per altra banda, son la canalla els que es senten més atrets pel Halloween, la idea de disfressar-se i passar por, mola! I això d'anar porta per porta demanant caramels també!
La veritat és que és una festa divertida i engrescadora.
Potser hem de ser més tolerants i celebrar el Halloween, no?
O hem de lluitar per preservar les nostres tradicions i la nostra cultura?
I per què no les dues coses?

Vosaltres què celebreu, la Castanyada, el Halloween o una combinació de les dues festes?

Contacta'ns

Per on ens has conegut?

Enviar