Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei Més informació Aceptar

27/10/2018

Tornem a canviar l'hora

Diumenge 28 d'Octubre tornem a endarrerir el rellotge una horeta. A les 3 de la nit tornaran a ser les 2.
La Unió Europea va començar a coordinar el canvi d'hora als vuitanta i des del 1996 els europeus retarden el rellotge una hora a l'Octubre i n'avancen una al març.
Tornem a canviar l'hora

Actualment hi ha un debat obert sobre si l'estalvi energètic, els avantatges en l'agricultura i l'oci que genera aquest canvi d'horari és prou legítim 
per a seguir trastocant els rellotges. Segons fonts expertes, el guany energètic és de menys d'un 5%.

Experts d'Espanya demanen endarrerir l'horari una hora per sempre. Som l'únic país del mateix fus horari que vivim una hora avançada durant tot l'any i com a conseqüència, surt i es pon el Sol una hora més tard que la resta de països de la nostra mateixa franja horària.

Què implica el canvi d'horari en les persones?
El primer dia després d'un canvi d'horari ens sentim una mica desorientats. Per algunes persones és molt difícil ajustar el rellotge intern i a petits trets es desajusten cicles vitals del cos produint somnolència, falta de concentració, problemes digestius, astènia...

Per alguns experts el canvi d'hora afecta de forma notòria la salut de la població, per altres no influeix en l'equilibri de les persones gaire més del que afecta allargar un sopar de dissabte a la nit.

La comissió europea proposa eliminar el canvi d'horari mantenint l'horari d'estiu durant tot l'any. El govern espanyol veu amb bons ulls aquest canvi. Els ciutadans europeus van votar també de manera favorable a l'aboliment del canvi d'horari, concretament un 80% dels enquestats l'estiu passat van votar a favor. Caldrà veure si s'escolta el poble i s'aprova finalment aquesta iniciativa.

Creus que a tu t'afecta el canvi d'horari?

Notice: Undefined index: link in /var/www/vhost/lleuredosmil.com/home/html/noticia_ca.php on line 106

Contacta'ns

Per on ens has conegut?

Enviar