Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei Més informació Aceptar

23/10/2018

Les colònies com a element educatiu

Ja tenim aquí la tardor i amb ella arriben les primeres colònies escolars de l'any!

El primer trimestre és ideal per a planificar unes convivències on es treballin i s'identifiquin els valors que definiran al grup durant tot l'any. És la millor època per a treballar la cohesió de grup a través d'activitats de team-building i aconseguir un bon clima de treball que acompanyarà al grup durant tot el curs. 

Les colònies com a element educatiu

Les colònies a més aporten un aprenentatge molt significatiu als alumnes. La informació i el coneixement no prové de llibres ni d'internet sinó que els arriba directament de l'entorn que els envolta. Durant 3 dies, el grup-classe conviu durant 24 hores uns amb els altres i també amb els mestres i professors. Això vol dir que descobreixen conductes, maneres de ser i de fer, actituds l'un de l'altre que a l'escola no s'expressen. 

Jordi Puig, president del Consell Social del Col·legi de Pedagogs de Catalunya explicava al punt avui: "Hi ha beneficis tangibles i intangibles. El rol dels docents canvia, estan vivint 24 hores fora de l’escola amb els seus alumnes i veuen diverses formes de fer les coses. Això és molt enriquidor, però requereix un sacrifici i un reconeixement. Els alumnes tenen tots els beneficis: és per a ells una experimentació constant, un aprenentatge natural, i pot ser una forma de descobrir nous interessos."

És important reconèixer les colònies com una oportunitat d'aprenentatge d'excel·lència. 100% experiencial. Des de lleuredosmil seguim treballant, dia a dia, perquè les nostres colònies segueixin sent una eina per a treballar la convivència i l'autonomia dels alumnes. Innovant activitats per adaptar-nos a les necessitats dels nens i nenes d'avui, i fer que aquests no perdin mai les ganes d'anar de colònies.

Per a saber-ne més podeu llegir l'article on-line de Jordi Puig.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1472866-amb-les-colonies-eduquem-un-futur-adult-amb-una-serie-de-valors.html

Contacta'ns

Per on ens has conegut?

Enviar