19/09/2018

Noves tecnologies i nens

Els nens i nenes d’avui en dia sembla que hagin nascut amb el mòbil a la mà.

Amb dos anyets han desenvolupat una motricitat fina amb els dits polze i índex espectacular, amb cinc anyets dominen tablets, mòbils i gairebé ordinadors millor que els propis pares i mares.

Noves tecnologies i nens

És cert, són d’una altra època i han d’aprendre a fer-ne un bon ús perquè serà indispensable pel seu futur. Però també és veritat que n’hem de ser conscients dels efectes i conseqüències que suposa l’excés de tecnologia pels nostres fills/es.

Primerament està relacionat amb majors índex de miopia, dèficit de atenció, obesitat i depressió infantil. Està comprovat científicament que augmenta molt la dificultat per a concentrar-se en una cosa en concret.
Hem de tenir en compte que la tecnologia proporciona respostes molt ràpides, concretes i eficients a totes les demandes que li posem.  Acostuma als nens/es a obtenir respostes molt ràpides i això fa que tinguin una actitud nerviosa, no pacient, enfront a les exigències de pares i educadors… 

Quan parlem de nens i nenes d’uns 10 anys que ja comencen a utilitzar xarxes socials cal fer-ne un bon acompanyament i ser conscient que les relacions entre iguals s’han digitalitzat i cal ensenyar-los la importància de treballar aquestes relacions i comunicar-nos en la vida real. Desenvolupar la competència social és molt important perquè esdevingui autònom, crític i emocionalment preparat per a enfrontar-se a la vida.
Per tant, deixem que desenvolupin la seva competència digital però acompanyem-los, que tinguin els peus a terra, que en facin un bon ús, controlem els temps, treballem la importància de la privacitat, combinem estímuls i activitats a la fi de promoure un desenvolupament integral i sa del nostre fill o filla.

Per a saber-ne més:

https://www.infermeravirtual.com/files/media/file/1627/quadern-faros-2015-ca.pdf?1432891788