Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte un mejor servicio Más información Aceptar

COLÒNIES i SORTIDES ESCOLARS

Sortides per a secundària!

Centre d’interès On es pot fer ESO
Multi aventura La Devesa lleure dos mil colonies escolars primaria
La vida al poble Els caus de Mura lleure dos mil colonies escolars primaria
Multi esportives de mar Àster lleure dos mil colonies escolars primaria
Tecnoraid de superació Campus Cerdanya lleure dos mil colonies escolars primaria
Raid de superació Campus Cerdanya lleure dos mil colonies escolars primaria
TS. Camins 360 lleure dos mil colonies escolars primaria
TS. Energies renovables lleure dos mil colonies escolars primaria
TS. La fúria de la natura lleure dos mil colonies escolars primaria
Altres treballs de síntesi lleure dos mil colonies escolars primaria
Setmanes blanques! lleure dos mil colonies escolars primaria
Viatge de final de curs a la Cerdanya lleure dos mil colonies escolars primaria

Multiaventura
Durant l’estada a la casa de colònies, els infants faran un conjunt d’activitats aventureres i divertides, aprofitant les possibilitats i recursos que ofereix la casa de colònies i l’entorn natural.
En contacte amb la natura i incidint amb l’esperit de superació personal, el respecte i l’autonomia individual i grupal faran activitats com la gimcana de la superació, slack-line, el joc de nit, l’orientació, la supervivència o les activitats d’aventura com el tir amb arc, sarbatanes, rocòdrom, pista americana.. tot un circuit d’aventura. Amb les excursions coneixerem el relleu del territori, masies centenàries, la seva fauna i flora i els seus racons secrets.  

Instal·lacions: La Devesa, La Salle Natura i Cal Petit

colonies escolars lleuredosmil
Els indis i el campament Huk-Haleila la devesa

La vida al poble
Viurem un conjunts d’activitats d’aventura lúdiques i multi esportives a l’entorn d’un fil conductor que servirà tan per grans com per petits, la vida al poble on no hi faltaran algunes de les activitats més tradicionals com el vermut, la festa major o els jocs de cucanya!

Instal·lacions: Els caus de Mura

Paella de mar i muntanya
Els nens i nenes faran un conjunt d’activitats aventureres i divertides aprofitant les possibilitats i recursos que ofereix la casa de colònies i l’entorn natural.
Podran viure les emocions que suposa viure a pagès i treballar alhora la seva autonomia personal i grupal. Amb les excursions coneixerem el relleu del territori, els arbres que neixen als marges i voreres dels camps, les vinyes, masies centenàries. Amb el joc de la verema també coneixerem de forma divertida i lúdica totes les característiques del cultiu de la vinya i l’elaboració del vi o el cava...

Instal·lacions: Àster

Tecnoraid de superació
Un tàndem perfecte d’ esports a la natura, activitats de superació i tecnologia, on treballarem l’autonomia individual i grupal i el respecte envers la natura i la població, farem activitats relacionades amb la natura i els esports d’aventura on s’incideix en l’esperit de superació personal, com ara l’orientació, la supervivència, el trekking, esports de superació, entre d’altres... I tastarem activitats tecnològiques, aprenent el funcionament dels engranatges i politges construint un gos-robot motoritzat amb el que podrem interactuar.

Instal·lacions: Campus Cerdanya

Raid de superació
En aquestes estades es treballaran bàsicament tres tipologies d’activitats aprofitant les possibilitats i recursos que ofereix una instal·lació única com Campus Cerdanya, per una banda, i l’entorn natural privilegiat de la Cerdanya i Puigcerdà, per l’altra: Activitats i esports amb handicap (senderisme guiat, esquis gegants, dinàmiques d’equip, gol a cegues) , activitats relacionades amb la natura i els esports d’aventura com ara l’orientació, la supervivència, el trekking, les piragües, entre d’altres, on s’incideix en l’esperit de superació personal, activitats de descoberta de entorns urbans (Puigcerdà, Llívia) i naturals (Cursa d’Orientació, trekkings amb RoadBook) on treballarem l’autonomia individual i grupal i el respecte envers la natura i la població.

Instal·lacions: Campus Cerdanya

colonies lleuredosmil
colonies escolars primaria campus Cerdanya

Treball de síntesi

El treball de síntesi és un conjunt d'activitats d'ensenyament i aprenentatge, fetes en equip, per desenvolupar competències complexes i comprovar si s'ha aconseguit, i fins a quin punt, que l'alumnat sigui capaç d'aplicar les competències bàsiques treballades en les diferents matèries per a la resolució de qüestions i problemes relacionats amb la vida pràctica. Integra continguts de diverses matèries i admet diferents concrecions temporals. Es fa en els cursos de 1r, 2n i 3r d'ESO.
Lleure dos mil desposa de diferents treballs de síntesi per realitzar en cases de colònies i albergs i a partir de 3 dies on s’agrupa el treball, la natura, la diversió i la convivència.

ELS NOSTRES TREBALLS DE SÍNTESI

Camins 360 (Sender de petit recorregut)

El treball de síntesi “Camins 360”, recull un conjunt d’activitats relacionades amb la cartografia, orientació, naturalesa entre altres. Per una banda estudiarem que és un mapa topogràfic i la seva interpretació en relació la realitat, per fer-ho farem una maqueta en 3D d’un mapa, per tal de poder entendre que són les corbes de nivell, els accidents geogràfics, ... .

Per altra banda treballarem l’orientació. Que és? Com ens podem orientar amb la brúixola? Com ens orientem amb mètodes naturals com ara els estels, les soques dels arbres, les esglésies,... ? Per tal d’aprendre a orientar-nos amb la brúixola, els explicarem com fer-ho a l’exterior a partir d’un mapa tot agafant rumbs. .

L’últim dia posarem els coneixement en pràctica fent una cursa d’orientació. .

Aprendrem els mètodes d’orientació natural el dia de la sortida on els nostres tècnics ensenyaran als alumnes com fer-ho, també aprofitarem la nit per aprendre a mirar els estels i orientar-nos tot fent una carta celesta. Per últim l’objectiu del alumnes és crear un itinerari fent càlculs dels desnivells, quilòmetres, i del temps a partir de diferents fòrmules, que els ensenyaran els tècnics de muntanya. Un cop definit l’itinerari hauran de buscar un fil conductor i redactar la seva ruta en forma de llibre excursionista, i qui sap, potser algun dia aquesta ruta serà un PR!

LES ENERGIES RENOVABLES

El Treball de Síntesi “les energies renovables” és una experiència per entendre la importància de l’energia renovable per al nostre planeta i la seva rendibilitat i aplicar-les en el projecte de la construcció d’una casa sostenible.

Per una banda estudiarem de forma pràctica cada energia renovable per separat (solar, eòlica, hidràulica, geotèrmica...) per tal d’aprendre el seu funcionament.

Aquests coneixements s’hauran d’aplicar en el projecte de construcció d’una casa sostenible on els alumnes hauran de dissenyar un mapa de casa seva, explicar el funcionament de cada energia que han escollit i finalment construir la casa amb material reciclat. Un cop enllestit el projecte hauran de fer una presentació oral i defensar la seva creació.

LA FÚRIA DE LA NATURA (Riscos naturals)

Terratrèmols, allaus, tsunamis, ciclogènesis explosiva, inundacions, huracans, incendis... Coneixem les causes i factors que els provoquen? els sistemes de prevenció que existeixen? els recursos que s’hi destinen per minimitzar els danys? el seu grau d’energia?  les diverses escales de mesura?  En aquest treball de síntesi respondrem totes aquestes preguntes de forma  pràctica i lúdica.

Aprofitant l’època de l’any en que ens trobem o la zona geogràfica on es realitzi el treball de síntesi realitzarem experiències pràctiques i lúdiques sobre alguns d’aquests fenòmens. Aquests coneixements  els posarem en pràctica i els aplicarem mitjançant una excursió on es treballaran tots els coneixements adquirits mitjançant el treball previ i les experiències dels dies i es anteriors i mitjançant un treball posterior a casa on els alumnes hauran d’elaborar un pla d’emergències per actuar davant d’una catàstrofe natural a la seva població o a la zona on han realitzat el treball de síntesi.

ALTRES ACTIVITATS

  • Els volcans de la Garrotxa: Observació i descripció directa del Parc Natural de la zona Volcànica de la Garrotxa. Vulcanisme
  • El mar font de vida i cultura: Treball que ens permetrà globalitzar els diferents aspectes que giren al voltant del mar (fauna, flora litoral, pesca, el vaixell, la vida d’un poble pescador)
  • Gaia, “una teoria per entendre el planeta terra”: Estudi i coneixement del medi natural, social, històric i cultural de Catalunya.
  • El Romànic de l’Alt Berguedà: Els alumnes fan una aproximació a l’entorn natural i social d’un poble d’alta muntanya del Parc Natural del Cadí-Moixeró
  • Els esports de muntanya: L’activitat física és bàsica pel desenvolupament integral de la persona, un mitjà per experimentar, descobrir, gaudir, tant de l’individu, del grup, com del seu entorn immediat amb el que manté un vincle que cal treballar

colonies secundaria lleuredosmil
treball de síntesi colonies lleure

Setmanes blanques!

Gaudeix la temporada d’esquí a les instal·lacions del Campus Cerdanya.
Amb col·laboració amb l'escola d'esquí de Llívia, oferim programes d'esquí i snowboard de 2 a 5 dies (o dissenyats a mida) amb monitors titulats a les estacions de la Cerdanya - Capcir


  • Zona Francesa: Les Angles –Puigmal-Porte-Formigueres-Cambre d’Aze
  • Zona Espanyola: Masella, La Molina

Oferim a més dues alternatives de curset:

  • Curset Integral - màxima seguretat i màxim aprenentatge. Els alumnes esquien sempre amb monitor. Inici a les 10:00 i finalització a les 16:30h, una parada de 30 minuts per recuperar energia i una altra de 60 minuts per a dinar.

I les activitats segueixen a la tarda! Patinatge sobre gel, gaudir d’una tarda a la piscina, jugar a ping-pong una visita a Puigcerdà,… i abans d’anar a dormir, sessió de cinema i festa de comiat.

Viatge de final de curs a la Cerdanya

El Campus Cerdanya és el lloc ideal per a les colònies i viatges de fi de curs

Situat en una zona residencial tranquil·la a 10 min a peu del centre històric i comercial de Puigcerdà, tant la nostra experiència com les nostres modernes i àmplies instal·lacions residencials i zones comuns ens permeten gestionar grups escolars nombrosos oferint un tracte diferencial.

A Campus Cerdanya dissenyem i organitzem cada any campaments, colònies escolars i viatges de fi de curs destinats a les escoles i a nens/es i joves de totes les edats amb activitats d'aventura, esportives i culturals a La Cerdanya.

Al viatge “Aventura per la Cerdanya” hi podreu fer:

Visita a la Seu d’Urgell o a Andorra, una estona d’aigües termals a Caldea o descàrrega d’adrenalina fent ràfting al parc del Segre, excursions per la Cerdanya, piscina climatitzada, patinatge sobre gel, hípica, tirolines i nits de cine i festa de benvinguda!

Us fem una proposta a mida segons les vostres necessitats i pressupost.

colonies secundaria lleuredosmil
Campus Cerdanya colonies lleure