Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei Més informació Aceptar

COLÒNIES i SORTIDES ESCOLARS

Activitats d'un dia per escolars

l'Illot Gran a Font Rubí

l'Illot Gran a Font Rubí L'Illot Gran és una casa de colònies rural, situada a santa Fe del Penedès, a la comarca de l'Alt Penedès, a 54 km de Barcelona.

La casa era una antiga masia pairal, reformada recentment i habilitada com a casa de colònies, ideal per fer-hi activitats d'un dia!

Veniu a conèixer l'hort biodinàmic, la vinya i la verema, el bosc, a fer la festa de la castanyada, de Nadal, taller de pa, de coca, una diada d'aventura o una gran festa de fi de curs.

Fem el pa o coca
Del camp a la taula. Començant per conèixer l’espiga, explicarem l’obtenció de la farina. El taller comença per barrejar els ingredients, fent la massa, donant-l’hi forma, per acabar posant els nostres panets o la coca a coure al forn Cicles: Tots.

Cursa d’orientació
A l’Illot són molt aventurers i fan expedicions, per això ens volen explicar la importància de saber les tècniques d’orientació, el funcionament de la brúixola i les pautes necessàries que hem de saber per poder orientar-nos. Farem un joc de pistes on, mitjançant una brúixola i unes coordenades, haurem de trobar les diferents valises que els monitors ens han amagat. Cicles: Mitjà i superior

Tastet de Natura
A la primavera: coneixerem les hortalisses i verdures de l'hort veurem com es treballa, d'on surten els aliments, quines són les millors èpoques per plantar i recollir, coneixerem els arbres fruiters, les plantes aromàtiques, la vinya, el bosc. Ametllers, oliveres, pi pinyer, pi negre, avellaners, figueres,... A la tardor: activitat d'octubre i novembre. Coneixerem les oliveres i ens explicaran quin és el procés per fer conserva d'olives. Picarem les oliveres, collirem les olives, les classificarem segons el tipus i la maduresa de l'oliva i en farem la conserva. També coneixerem el bosc a la tardor i els fruits de l'hort,... Cicle mitjà i superior faran un herbari per la classe. - Cicles: tots

Festa nadalenca
Els follets de l’illot tenen la casa guarnida de Nadal! Farem una passejada pels voltants de la casa per aconseguir trobar el tió, que per aquestes dates apareix perquè els nens i les nenes li puguin cantar la cançó i el tornin a fer màgic un any més. Cantarem la cançó del tió mentre li donarem menjar per fer-lo cagar. Farem un tionet per poder penjar a l’arbre de casa o una postal. - Cicles: infantil i inicial

Festa de fi de curs
Jocs, gimcanes, aigua i rialles us esperen a l’illot per celebrar el final de curs! Una diada a mida plena d’activitats per acabar el curs amb bon peu. - Cicles: Tots

Activitats de temporada

La castanyada
La castanyera ens donarà les pistes adequades per trobar les castanyes i la llenya que necessitarem per torrar-les i celebrar la castanyada. La castanyera, mentre torrem les castanyes, ens explicarà contes de la tradició d’aquesta festa i ens ensenyarà la seva cançó - Cicles: infantil i inicial)

La castanyada amb panellets
Farem la castanyada i també aprendrem a fer panellets - Cicles: infantil, Inicial i mitjà

La Verema
Començarem la diada amb la visita a les caves Baldús i l’explicació del procés del cep a l’ampolla i farem una passejada entre vinyes fins arribar a l’Illot Gran. Després de dinar farem verema aixafant el raïm per poder-nos endur una mica de most cap a l’escola. Cicles: Tots

ATENCIÓ!
Els professors i professores tindreu un bon esmorzar preparat per cortesia de l'Illot Gran!

Altres instal·lacions

A Lleure dos mil cerquem la instal·lació més adequada per fer la sortida d’un dia que busqueu

Les activitats de sempre
La granja, la castanyada, el bosc a la tardor, carnestoltes, St Jordi, tallers de cuina podeu fer-les a :

 • L’Illot gran (Santa fe del Penedès )
 • Can Pou (St. Antoni de Vilamajor)
 • El Canadell (Calders )
 • Can Montcau (la Roca del Vallès)
 • El Xaragall (Llinars del Vallès)
 • Can Puxi (St. Pere de Vilamajor)

Altres propostes d’activitats:

Can Pou ( St. Antoni de Vilamajor)
El circ, taller de cuina, passatge del terror, la Mona de Pasqua, els bolets, els indis, el Follet i les plàntes aromàtiques i les activitats de sempre: la granja, la castanyada, el bosc a la tardor amb o sense panellets, carnestoltes, St Jordi, tallers de cuina.

casa colonia Can Pou El Canadell (Calders)
Pessebre vivent, Mató, Meremelada, Prehistòria i les activitats de sempre: la granja, la castanyada amb o sense panellets, el bosc a la tardor, carnestoltes, St Jordi, tallers de cuina.

casa colonia El Canadell Can Montcau (la Roca del Vallès)
Recorregut de natura, Pessebre vivent, Bosses d’olor, i les activitats de sempre: la granja, la castanyada amb o sense panellets, el bosc a la tardor, carnestoltes, St Jordi, tallers de cuina.

casa colonia Can Montcau El Xaragall (Llinars del Vallès)
Els patges del bosc encantat, llibres gegants, cientifics per un dia, jocs tradicionals i les activitats de sempre: la granja, la castanyada amb o sense panellets, el bosc a la tardor, carnestoltes, St Jordi, tallers de cuina.

casa colonia El Xaragall Can Puxi (St. Pere de Vilamajor)
Treballen valors com l’ecologia, la sostenibilitat , la vida rural i el respecte als animals, entre altres.

Confecció de colònia i farcells d’herbes aromàtiques, construcció d’un forn solar, creació d’un herbari mediterrani, descoberta guiada amb Bus4x4, elaboració de paper reciclat, visita a les instal·lacions sostenibles, visita a l’hort ecològic, visita explotació bovina, la granja, festes tradicionals, taller de mona, activitats esportives,...

casa colonia Ca Puxi Granja Aventura Park (Viladecavalls)
Un parc d'oci educatiu on aprendre, experimentar i divertir-se vivint un dia diferent i inoblidable en plena natura. Podreu convertir-vos en grangers per un dia a: “La Granja de les Experiències”. Potenciar aptituds i divertir-vos a: “Les Tirolines als arbres”.
Aprendre els secrets del pagès a: “El Món de l’hort”.
També podreu fer tallers de reciclatge i orientació al bosc. Granja Aventura Park
Camadoca activitat mediambiental ( Santa Maria de Merlès )
Fareu aquestes activitats:

 1. Els tresors del riu. Els peixos, crancs i nàiades

 2. Els tresors del bosc: els ocells i altres animals

 3. Captura de crancs invasors que mengen els peixos

 4. Alliberament d’animals recuperats, els jocs del riu, la capsa de Camadoca i visualització d’un DVD sobre els temes tractatsCamadoca Centre excursionista de Catalunya
El CEC ens proposa iniciar els escolars més aventurers en l’escalada, el barranquisme, l’espeleologia, les raquetes de neu, el trekking, per indrets tan nostres com la Mola, Montserrat, el Montseny, les Fonts del Llobregat,... tot amb guies experts que guiaran i explicaran totes les activitats als participants! Centre excursionista de Catalunya
Espai paper (activitat a l’escola)
Espai Paper son un grup d'arquitectes que treballen per la divulgació de l'arquitectura.
El seu objectiu és apropar l'arquitectura a tothom i a tots els àmbits, perquè creuen en el seu potencial per a estimular la imaginació, la reflexió i el debat.
L'arquitectura està present a tot arreu i, fins i tot, condiciona la nostra vida. Per això pensen que és tan important saber-la mirar i aprendre a entendre-la.
Els Tallers d'EspaiPaper relacionen les etapes del procés arquitectònic (imaginar, construir, percebre…) amb les diferents escales sobre les quals intervé l'arquitectura, l'urbanisme i el disseny (objecte, habitatge, edifici, ciutat...)
La percepció de l'espai, el creixement de la ciutat, la construcció dels edificis, el descobriment de nous materials, l'habitatge del futur, les arquitectures impossibles o els colors de la ciutat, són només alguns dels temes sobre els quals treballen en els tallers, per donar a conèixer l'arquitectura des de totes les seves vessants.
Espai paper Can Putxet (Sant Celoni)
Gran circuit d’aventura als peus del Montseny. Can Putxet ofereix diferents combinacions activitats d’aventura en funció de l’edat i de les necessitats de cada escola.
Can putxet Aventuina activitats amb vidre ( Ametlla del Vallès)
Aquesta proposta pretén donar a conèixer el món del vidre a partir d'una experiència lúdica i creativa.

Aventuina
Activitats creatives :
 • · Tallers de vitrofusió
 • · Taller de vidre glaçat
Activitats lúdiques:
 • · Jocs de taula
 • · Jocs en grup a l’aire lliure
 • · Activitats d’experimentació.
 • · Fitxes de la cadena de reciclatge del vidre.
Activitats teòrico-practiques :
 • · Història del vidre.
 • · Aprenem a identificar i seleccionar.
 • · Revaloritzem les matèries primeres.
 • · L’escalfament global.

Circ a les Freixes activitat de circ + espectacle ( Copons )
És un taller on proposen un espectacle de participació, en que els nens/es, el color i el moviment en són els protagonistes.
Es tracta del muntatge d’un trapezi i d’una maroma, i la col·locació en diferents llocs de la carpa del material de circ, perquè els nens/nois en puguin fer ús a les seves conveniències; per ensenyar i ajudar en els casos que faci falta es disposa de monitors. Trapezi, maroma, xanques de mà, de peu, hola-hops gegants, rodets d'equilibris, monocicles i rodetes, malabars de tot tipus (diàbolos, bitlles, plats xinesos, pals de l'infern, catifes voladores...), salta-brinques, mini-tramps...
Després de dinar els nen/es tornen a entrar a la carpa, aquesta vegada a fer d'espectadors. Tastacirc el pallasso, malabarista, equilibrista, rei de la pista... combinarà diferents tècniques cirquenses amb l'humor característic d'una tarda de circ i la participació directe d'alguns voluntaris del públic.

Circ freixes La casa dels entremesos ( Barcelona )
A través d’una dinàmica teatralitzada fareu una visita guiada, on podreu conèixer els Gegants del Pi, el Bou, la Mulassa, el Nan Cucut, la Carassa, i molts altres elements festius que formen part de la nostra cultura popular i tradicional. També aprendreu què són els falcons, us podreu provar un cap gros i farem un taller sobre el vestuari que envolta els balls de festa. Durant tot el dia coneixereu, experimentareu i aprendreu elements festius de la nostra cultura popular i tradicional.

casa dels entremesos Les mil formes del parc Güell ( Barcelona )
Descoberta de la geometria i la plàstica al parc Güell.
El parc Güell és un espai singular que combina natura i art. Va ser ideat per Gaudí com una ciutat - jardí, però el seu projecte va restar inacabat. Ara és un parc urbà amb obres d'art de gran bellesa i originalitat. Es visita per grups, realitzant un recorregut pels seus carrers i descobrint les formes i els colors del parc. Com també coneixerem qui era Gaudí, la seva vida i la seva arquitectura.

Parc guell Mines de sal a Cardona visita a les mines i taller amb sal

Un passeig per les antigues instal·lacions mineres: Sota la imponent imatge del castellet de l’antic pou d’extracció del mineral Maria Teresa (46 metres), s’extén l’àrea museogràfica que explica la història de l’explotació industrial de la Vall. També es pot veure la maquinària d’extracció mineral del pou, tal com era quan estava en ple funcionament.

Un recorregut guiat a 86m de profunditat: A l’interior de les galeries de la Muntanya de Sal, obertes des de 1997, es manifesten amb tot el seu esplendor i espectacularitat els diferents plegaments i vetes del jaciment i la diversitat de minerals. Un lloc únic al món! Podeu complementar la visita amb un taller del laboratori de la sal, una gimcana històrica (ESO) o bé un taller de sal o de minerals.

mines de sal a Cardona Catalunya en miniatura i el bosc animat ( Barcelona )
La visita a Catalunya en Miniatura és una experiència d'aprenentatge interessant, divertida i única per a tots els nivells escolars. Amb una hora i mitja aproximadament es podrà fer un viatge pels edificis més representatius de Catalunya a través del circuit de maquetes. La durada aproximada de la visita al circuit de maquetes és de 90 minuts. El preu de l'entrada escolar sempre inclou una guia pedagògica per a cada alumne per treballar durant la visita o a l'escola. A més, el parc també compta amb 4 circuits d’aventures perquè els infants gaudeixin de la natura realitzant activitats ludicoesportives.

Catalunya miniatura Club Nàutic d’Arenys de mar combinat de vela i caiac.
L’activitat de vela consisteix en un bateig de mar. És a dir, una primera presa en contacte amb la navegació a vela. Conèixer que és la vela major, el floc o la gènova i aprendre a portar el timó d’una embarcació. Aquesta activitat la porten a terme amb infants a partir de 4 anys i a adults.
L’activitat de caiac està dirigida a alumnes a partir de 10 anys. Requereix tenir una mica de força de braços.

Club nautic arenys Parc olímpic del Segre ( La Seu d’Urgell)
Piragüisme, ràfting, caiacs, hidrotrineu, visita a la central hidroelècrtica. Visites culturals a La Seu. Itinerari a peu per descobrir la flora i la fauna pirinenca.

Parc del segre Casa Valldeperas (St. Sadurní d'Anoia)
Acosten a les escoles el món de la terrissa, fent-los descobrir de què consta aquesta tradició i ensenyant a manipular aquest material. Explicació de totes les peces d’ús quotidià amb participació activa dels nens. Després de l’explicació es parteix el grup en petits grups per fer el taller de terrissa: es fa una peça diferent a cada trimestre. També es fa el descobriment del torn i una descoberta del conreu de l’entorn: la vinya, l’olivera, els ametllers i les barraques de pedra.

Casa Valldeperes El Poble espanyol ( Barcelona)
El paisatge agrícola del Mediterrani (taller de compostatge, fem de pagesos), taller de pa, la ceràmica de Picasso, l’art del vidre, treballem com artesans (bijuteria, cuir, esmalt al foc, vidre pintat, cistelleria), l’aventura del paper, dibuix sobre ceràmica, el joc del sarró (gimcana), la diversitat de la península ( arquitectura, climatologia geografia,...) Poble Espanyol